Иновации за по-утвърдени личности: Основен помощник

Иновациите напреднаха значително през последните много години. Например мрежата отвори такива безброй входове за отделни хора, като всичко е еднакво, което прави по-лесно за всички да пазаруват, работят и учат. Повечето младежи намират за лесно да използват настоящите иновации, тъй като са израснали, използвайки ги. По-утвърдените епохи, отново, в по-голямата си част са по-малко склонни да използват днешните иновации. Може да е много трудно някои от нас да видят предимствата на иновациите, особено ако приемем, че никога преди не сме използвали мрежата или мобилен телефон.

Близо до мрежата и мобилните телефони, иновациите за благосъстоянието и преносимостта за възрастни хора също работиха силно през последните десет години. Предупрежденията за помощ са изключителен модел.

Независимо от това, откакто пандемията започна, всички станахме много по-зависими от иновациите, за да говорим с приятелите и семейството си. В тази статия ще разгледаме някои случаи на иновации, които могат да помогнат на по-утвърдени хора. Ние ще разберем как функционира всяка иновация и предимствата, които може да ви предложи. Това е нашето основно ръководство за иновации за възрастни хора в Обединеното кралство.

По-утвърдените хора използват ли нови иновации?

По-утвърдените хора възприемат съвременните иновации, както никога досега. В интерес на истината, според късно проучване, 77% от хората над 65 години са използвали мрежата у дома през 2020 г. Според подобни открития, късното използване на мрежата сред дамите на 75 и повече години се е увеличило драстично от началото на 2011 г.

Късното използване на мрежата във възрастовата група 65-74 се е разширило от 52% през 2011 г. до 83% през 2019 г. и това означава, че по-утвърдените лица затварят възрастовата дупка в използването на иновации. По-опитните хора не просто използват компютрите си по същия начин. Те се простират и в мобилни телефони и таблети.

Прочетете също: Топ 3 приложения за по-опитни хора

Както е посочено в Доклада за използване и перспективи на медиите за възрастни за 2018 г. на Ofcom, по-голям брой от една четвърт (28%) от лицата над 75 години използват таблети – увеличение от 15% спрямо 2015 г. Докладът за 2020 г. разглежда това като 21% от хората над 75 години имат акаунт за онлайн развлечения. Повечето по-опитни хора предпочитат Facebook като своя основа за решение за уеб базирано забавление.

Въпреки че тези доклади са обещаващи, все още има много по-утвърдени хора, които се чувстват застрашени от иновациите. Приемаме, че има още нещо, което трябва да бъде завършено, за да помогнем с поддържането на тези номера много по-нататък. Класовете по иновации, планирани изрично за по-опитни хора, са невероятно начало. От решаващо значение е по-утвърдените индивиди да могат да получат нови иновации със собствената си скорост с всякаква поддръжка, от която може да се нуждаят, вместо просто да приемат, че всеки знае как да използва всичко от сега.

Прочетете също: Най-добрите приложения за възрастни хора: глупости, благополучие и комфорт